Wednesday, December 22, 2010

Malunye...

Haloooo.. Haha steleah sekian lama xupdate kan blog..fuh penatnye..so ni cite terbaru..aritu aku lepak dgn syed dekat makbul..so da budak ni..kecik lagi dalam umur 2-3 tahun la kot..haha cumel siot...saje je kacau2 budak ni..syed la suka nyakat..dia malu2 plak..haha sampai mak ayh dia pelik eh nape ngan anak aku neh?? dah gile ke..agaknye tu la antara bisik2 ati mak ayh dia kot...cewahh...so ni aku upload kan sikit la gambar budak ni


video

Yela tu berjaya la sangat!!

Ni lagi satu cite..konon nye berjaya la..aku bukan nk dengki ke hapa..tapi bila aku baca benda ni aku was-was..cewah mcm iklan sabun zaiton lak..ni cite dia, kononye dia ni berjaya la..ala berniaga MLM..berjaya berjuta2..beli kete mewah 5-6 biji..tapi tau x pe dia bg kat bapak dia?? Waja kot..aku tau korang mesti nk ckp ala at least dia bgi jugak bapak dia kete..meh aku lak ckp..lau korang kaya sgt, duk umah banglo 10 tingkat,xkan nk bagi mak bapak korang merasa dok kondo ke penthouse ke pon kedekut?? xkan nk beli umah pangsapuri je kan3..pk logik la..tu ke harga mak bapak korang pada diri korang?? Lu pkir la sendiri(pinjam ayt nabil jap)..

Friday, November 5, 2010

Remaja-Remaja Yang Berjaya Dengan Cara Tersendiri..

Hah!! Setelah lama aku x menulis sebab asyik Syed je yang meng-update-kan blog neh, so skrg giliran aku lak lah..haha so kali neh aku nk cerita tentang org2 yang berjaya neh..setiap org nk berjaya kan..so masing2 da cara sendiri sama da cara salah atau cara betol..so korang check it out k

Memperkenalkan

Mohamed Altoimaimi (yang neh aku bangga sikit sebab dia Islam so aku letak dia first)

 Dia neh la yg wat aku bangga sgt..hihihi

Dia neh berumur 16 tahun so muda lagi lah kan..Merupakan imigran Iraq (wlupn negara pecah belah tapi pndai ooo) yg menetap kat Sweden, tlh berjaya mnyelesaikan 1 mslh matematik berusia 300thn yg selama ini telah membingung dan membangangkan ahli matematik pling power kat dunia dan mslh neh dikenali sbgai "masalah nombor berboulli". 

Alia Sabur
 Cun kan3?? hahaha

Dia neh telah mencipta rekod bila dia neh ditauliahkan sbgai perempuan pling bijak yg telah dilantik menjadi professor fakulti sepenuh masa di University Konkuk di Seoul, Korea Selatan sbgai 1 jalinan kerjasama dgn University Stony Brook. Dia neh tlh masuk University Stony Brook neh waktu umur dia 10thn. Hebatkan?? 

Cameron Johnson
Sory kat perempuan yg minat dia neh, dia dah KAWEN OK..haha kaya neh..

Ok dia neh plak waktu umur dia 15thn, dia dah mula terima pendapatan 6 angka antara USD300,00 hingga USD400,00 sebulan dgn hanya menjual laman web dia sahaja. Waktu umur dia 19thn plak dia tlh start jual laman web dia dgn harga yang sgt mhl..kalau korg xde juta2 tuh jgn harap lah k.haha gile kentang jual laman web pun leh kaya..korang yg berminat apa lagi?? start ar wat skrg.

Jordan Romero
Dia neh muda lagi tapi dah dpt tgk everest.kita neh tgk kat TV je la ye...

Dia neh tlh berjaya menawan Everest dan dianugerahkan sbgai Orang Termuda yg berjaya smpai everest hidup2.. bukan pe selama neh byk sgt org mati sebab tertimbus salji la, overfreeze la n semua la yg keadaan sejuk boleh wat kita mati. Dia neh mendaki dgn ayhnye,gf ayahnye dan sekumpulan Sherpa

pss : Klau korg pn nak gak wt rekod aku cdangkan try la wat org bca blog 10 hari xhenti2..haha pastu mata korg sure la dah xleh nk tutup dah trus sebab dah jem..hahah

Thursday, November 4, 2010

Internet - ada adab ketika melayarinya


satu perkara yang paling sinonim dengan komputer ialah internet. Boleh dikatakan 90% kegunaan komputer adalah internet. Tapi ramai yang kurang tahu adab semasa melayari internet. Nak tahu.?? meyh baca kat bawah.


> Pastikan korang menghidupkan komputer dahulu sebelum melayari internet kerana jika x macam mana korang nak layan internet. betul x??






> Pastikan korang klik kat ikon yang ada tanda 'E' , lambang 'Musang Berapi' dan lambang 'G' untuk masuk ke internet dan bukannya lambang lain cam 'H' atau 'W' sebab lambang tuh x wujud pun. okeyh?
Lambang Internet Explorer

Lambang Mozilla Firefox
Lambang Google Chrome

> Pastikan korang xmasukkan kata kunci yang bukan-bukan di dalam ruang kosong enjin carian sebab yang bukan-bukan tulah yang syetan.







>Pastikan korang tidak terlalu kuatkan volume korang masa dengar lagu kat internet, tidak pun pakai earphone supaya korang tidak disumpah seranah oleyh jiran-jiran atau kawan serumah korang sendiri.



>Paling penting sekali korang jangan lah sampai lupa solat sebab leka duk melayari inernet tuh. Yelah kan kalau dah on 'Facebook' ke, 'YM' dan seangkatan dengannya lagi memang xingat dunia. Masa berlalu pun dah tak tahu. Ingat amalan berbual kat laman sosial tuh tak dikira amalannya masa akhirat nanti. okeyh?





pss : semua neyh nasihat. tapi apa pun kita buat ingatlah Allah sentiasa melihat. sentiasalah ingat kepada-Nya..

Wednesday, November 3, 2010

pejabat - bukan family korang nya

haha..tengok tajuk atas..sebab apa aku cakap cam tuh..dah btol kan.tapi kalau ada ayah ngn mak korang yang ada pejabat sendiri dan korang kerja ngan company tuh,aku mintak maaf ye.

sekiranya korang kerja di pejabat, korang kena la ikut undang-undang dan adab yang telah sedia ada di dalam pejabat tuh. Jangan la nak suka hati nak buat macam2 cam pejabat tuh mak ipar korang yang punya.

Jaga adab supaya kita jadi manusia yang beradab.

*datang kerja mengikut masa yang ditetapkan. bukannya suka hati nak datang pukul berapa korang suka. bila datang lambat terkantoi yang bos bagi alasan yang ntah papa. datang la ikut masa yang patut korang masuk kerja. ok.


*Gunalah kemudahan yang diberikan dengan sebaiknya dan bukannya guna komputer untuk men daun terup ataupun layan Facebook tuh.








*Staf-staf mestilah tolong-menolong sesama sendiri. bukannya tolong memecah belah kan orang dan berpuak2. berkawan lah dan berbaik-baiklah sesama rakan sepejabat.






*makan pada waktu dan tempat yang telah ditetapkan. bukannya men makan ikut suka hati sama ada di meja kerja mahupun bawah meja ye. x baik..


*sentiasa menyiapkan tugasan yang diberikan dan bukan siapkan separuh lepas tuh tinggal. bila bos mintak baru menggelabah nak buat.



*gunakan kemudahan pejabat dengan betul dan berhemah. bukan nya suka hati je nak print resepi2 yang korang nak masak kat rumah nanti.

Tuesday, November 2, 2010

Kalu Tak Ada Kuku. Apa jadi??

Kuku, penting kot. sampai jadi ayat dalam peribahasa Melayu. Bergunanya ia sehingga namanya diguna-pakai untuk benda2 ciptaan manusia. Meyh kita tengok apa jadi kalau kita xpernah ada kuku dan tengok kuku..??
  1. Takkan wujud benda2 sperti pengetip kuku atau pewarna kuku. Siapa nak buat benda tuh kalau tak ada kuku.?
  2. Kita xkan nampak salun rawatan kuku kat dunia neyh.
  3. Kita takkan dapat merasa kenikmatan menggaru kurap ataupun gatal2 kat badan neyh.. Hahaha..
  4. Tak ada lagi tabiat menyimpan kuku panjang sampai pontianak pun merasa rendah diri dibuatnya sebab kuku korang lagi panjang dari dia.. haha
  5. Perkataan kuku tuh sendiri xpenah diwujudkan dalam mana2 kamus..


xkan wujudnya kalau xda kuku..haha

cantik??xkan ada klu xda kuku..fikir lah

amacam??leyh lawan ngan pontianak x??mesti leyh nya.haha


Wednesday, October 20, 2010

Kecoh Betol - kerja tangan yang pewh!

meyh tengok lukisan neyh..terbaik kan.





Kecoh Betol - My Name is Khan

semua orang tahu kan movie kat atas neyh. dibintangi oleh pelakon bollywood yang terbaik Shah Rukh Khan, Kajol.. terbaik lah movie neyh jadinya bagi kitaorang..kitaorang the Stiffmeister neyh dah tengok.pergh..walaupun dah lama keluar, tapi kitaorang xjemu kot tengok. banyak la pengajaran yang disampaikan dari cerita neyh. tersentuh hati gak la tengok movie neyh.. syabas kepada Karan Johar.


kisah nya bermula apabila Rizwan Khan yang dilakonkan oleh Shah Rukh Khan yang ingin bertemu dengan presiden Amerika untuk menyatakan bahawa nama saya Khan.dan saya bukan pengganas. mungkin ini adalah filem yang paling terbaik yang pernah dihasilkan dalam dunia. bukan senang untuk untuk membuat filem sebegini. tambahan pula jika bersaing dengan filem Hollywood yang lain. tapi cerita ini bagi kitaorang mampu untuk bersaing dengan cerita Hollywood yang lain.

semenjak lahir Rizwan Khan dilahirkan menjadi kanak-kanak yang mengidap Asperger sindrom. tetapi dia merupakan kanak-kanak yang pandai walaupun mengalami masalah ini. Disebabkan oleh kerana sindromnya, dy lebih mendapat perhatian dari ibunya. Ini membuatkan dia ttidak disenangi oleh adiknya Zakir. Zakir meniggalkan INdia untuk pergi ke Amerika selepas tamat pengajian nya dan menyambung pelajaran ke Amerika dan kerana cemburunya terhadap abangnya. Selepas kematian ibunya, Rizwan mengambil keputusan untuk ke Amerika untuk bertemu dengan adiknya. 

di Amerika, Rizu (nama panggilan emaknya kepadanya) menghadapi pelbagai kesusahan. Hal ini kerana, dia mengalami sindrom ini. tetapi dia cuba hadapi semua ini. Di Amerika dia berjumpa dengan Mandhira (Kajol) seorang ibu tunggal yang mempunyai seorang anak, Sameer. sini Rizu belajar untuk sayang dan mencintai. selepas perkenalan mereka, Mandhira mengambil keputusan untuk berkahwin dengan Rizu. 






Kebahgiaan mereka tidak lama, selepas kejadian 9/11. mereka mula dibenci kerana Amerika mengatakan Islam adalah pengganas. pelbagai dugaan terpaksa mereka hadapi. sehinggakan anak mereka, Sameer dibunuh kerana kejadian ini. Disini mulanya perjalanan Rizu untuk berjumpa dengan Presiden Amerika kerana desakan Mandhira yang tidak dapat berfikir kerana kehilangan anak yang disayangi. Mandhira menyatakan supaya Rizu berjumpa dengan Presiden Amerika dan menyatakan "my name is Khan.and I'm not a terrorist".





tanpa berfikir Khan memulakan perjalanan nya. sepanjang perjalanan nya.dia menghadapi pelbagai dugaan. tanpa menghiraukan nya., dia tempuhi semua itu dengan semangat dan janji yang dia pegang..



pss : korang tengok la ye..klau kitaorang cerita x best lah..hehe

Kecoh Betol - seni dadu..terbaik

korang try usha tengok seni kat bawah neyh..
seni yang menggunakan dadu.
seni dadu..hehe


cup cakes?cumel kot

hai..nak cerita pasal cup cakes neyh..hehe..kebanyakkan yang aku tengok semua nya cumel-cumel..adoi..sedap.tapi nak makan sayang.macam mana ek?hehe..

ramai yang gila cup cakes neyh..nak2 lak perempuan..apa yang aku tahu tentang perempuan,dorang suka cup cakes.hehe.kan3..mana tak nya.aku tengok pun suka..cantik2,cumel..haha..xpercaya.jum la tengok..







yang bawah neyh lagi cumel




yang neyh lagi lah..elmo kot



neyh mahal nya i phone tuh..haha

neyh untuk kaki snooker..haha

pss : asa cam xnak makan kan..kekeke..

Kecoh Betol - Surat cinta.hanya kepada kekasih?fikirkan..

hai3..kat sini bang is nak bagi nasihat kat korang semua. berkaitan dengan apa..haha..mesti korang ada orang yang korang sayang kan.. an3..heehe..yang xda tuh jangan lah nak menipu kan.macam lah korang xda mak, ayah, datuk & nenek..kan3..so xpayah nak kata xda..okeyh.


mungkin korang kadang-kadang malu nak luahkan nya depan2 cam kat emak, ayah , datuk dan nenek.senang je.korang bagi je surat cinta atau lebih kenali dengan "love note"..haha..kadang2 korang leyh dapat surat cinta dari pak cik polis tuh, kadang2 dari MBSA sebab xbyar parking.haha..


korang leyh tulis, taip ke surat cinta ne untuk korang bagi kat insan yang korang sayang..hehe..macam2 bentuk dan jenis surat cinta dan cara untuk korang leyh buat dan luahkan untuk bagi kat insan korang sayang..kat sini bang is ada contoh2 yang korang leyh wat untuk bagi kat insan orang sayang tuh..hehe


Contoh Surat Cinta :
Biarkan Aku Mencintaimu Lebih Dari Sekedar Teman Posted by suratcinta, Published on 23 November 2009
Sayangku,

Aku memintamu untuk percaya padaku. Kita telah berteman untuk waktu yang cukup lama. Kita berbagi rahasia, duka, dan cinta. Aku tak tahan hanya berdiri melihat sesorang menyakitimu. Biarkan aku menjadi seseorang yang mencintaimu - lebih dari sekedar teman. Biarkan aku menyayangimu sebagai kekasih.

Aku mengejutkanmu ataukah membuatmu shock? Dengarkan aku sebelum kamu menolak. Segala yang kuinginkan adalah kamu. Mungkin bukanlah sesuatu yang baik memanfaatkan pertemanan kita agar dapat dekat denganmu. Jangan lari dari apa yang aku nyatakan ini, tetaplah bersamaku dan biarkan aku mencintaimu sebagaimana seharusnya kamu dicintai.

Katakan saja dan aku akan menjadi milikmu - sekarang dan selamanya. Mengetahui kamu mencintaiku juga akan membuat hidupku penuh impian dan fantasi. Aku mencintaimu dari lubuk hatiku yang paling dalam. Aku mencintaimu lebih dari teman manapun. Aku mencintaimu dalam segala bentuk yang dapat dibayangkan. Aku tahu aku dapat membuatmu bahagia. Ingatlah, kamu mengenalku berawal dari teman. Biarkan aku menjadi lebih dari itu dan biarkan aku memberikan segalanya untukmu.

Aku akan berikan cintaku padamu selalu,

Contoh 2:
Filled Under: Teman Sebagai Kekasih 35 Comments
Kami Masih Dapat Membayangkan Wajahmu Posted by suratcinta, Published on 03 April 2008
Anakku Tercinta,
Seperti baru kemarin rasanya ketika tangan kecilmu berada di genggaman kami. Kami masih dapat membayangkan wajahmu ketika baru dapat berjalan. Tetapi waktu adalah perampok, mencuri saat-saat kamu tumbuh. Kami dapat melihat sekarang, kamu sudah dewasa. Bagaimana bisa terjadi dimana rasanya baru kemarin kami mengantarkanmu di hari pertamamu masuk sekolah?

Kami melihat kamu begitu cemas menghadapi masa depanmu. Dan kami merasa cemas juga, bukan karena kamu tidak akan sukses, tapi karena kami harus melepaskanmu. Kami harus merelakanmu memilih jalan yang kamu pilih. Ketahuilah bahwa kami di sini jika kamu membutuhkan nasehat kami. Kami harap kamu masih sudi untuk bertanya. Ketahuilah bahwa kami menginginkan yang terbaik untukmu, tetapi bagaimanapun kamu harus memutuskan sendiri.

Sejak kamu lahir, kami telah dipenuhi oleh mimpi-mimpi akan tempat yang kan kamu kunjungi, dan orang-orang yang akan kamu temui. Menyadari bahwa suatu saat, kamu akan pergi mencari pengalamanmu sendiri. Bawalah bersamamu cinta kami. Membuatmu nyaman ketika kamu sedang resah. Bawalah harapan kami bersamamu. Semoga dapat menjadi keberanian di saat kamu menghadapi kekalahan. Bawalah segala cahaya yang kami punya. Semoga dapat menjadi penerang jika kamu mengalami kegelapan.

Ini adalah proses dari kehidupan dan tujuan hidup kita. Kami diberkahi dalam segala hal, tapi kamu, anak kami, Arel, telah menjadi berkah terbesar buat kami. Kami akan selalu di sini menyayangimu.

Ayah Bunda mu,

Check out the English version at We Can Still See Your Face

Contoh 3:
Filled Under: Cinta pada Anak 9 Comments
Menginjak Dewasa Aku Makin Jarang Berkata “Aku Cinta Kamu” Posted by suratcinta, Published on 22 February 2008
Ayah Bunda,

Beranjak dewasa aku semakn jarang mengatakan aku cinta pada kalian. Aku merasa itu adalah kekanak-kanakan. Kenyataannya adalah aku mencintai kalian dan bahkan tak pernah berkurang selalu lebih dan lebih

Aku tahu kalian tahu, tetapi bagaimanapun aku ingin mengatakannya. Aku takkan pernah bisa membalas jasa kalian untuk membesarkanku. Ada banyak pengorbanan yang seorang anak tidak pernah sadari hingga mereka dewasa. Biaya tak pernah menjadi halangan buat kalian. Kalian terus memberi dan memberi sehingga menjadikanku seperti sekarang ini.

Aku sangat berterima kasih akan semua ini. Kalian telah mengajariku banyak hal, tapi yang terhebat dari semua ini adalah cinta kalian. Kekuatan dan semangat kalian adalah teladan buatku. Aku sadar apapun yang aku lakukan dan impikan, aku kanselalu dapat datang pada kalian dan kalian kan mendukungku.

Maafkan aku jika aku belum cukup mengatakan pada kalian, tapi ingatlah selalu bahwa aku sangat menyayangi kalian selalu.

Anakmu,

This is the English version As I Grew Older I Said Word I Love You Less

pss : neyh contoh2 yang korang leyh wat..okeyh..korang boleyh juga guna ayat2 korang yang power tuh k..se;amat mencuba.hehe

Kecoh Betol - bikin panas

haha..kat sini ada la 1 cerita yang aku nak kongsikan cerita kt korang semua..tahu cerita apa.ada yang sorang mamat neyh.aku nak mintak la duit.untuk kegunaan yang agak penting..penting kot.aku minatak la elok-elok.tapi jawapan nya agak langsi la.

cerita nya macam neyh..
pagi tuh aku pergi la setelkan duit rumah yang kita orang duduk neyh..dah setel semua.aku pergi la makan tengah hari..pas semua tuh aku pun balik la..rehat2 jab kat rumah.
lepas tuh mamat neyh bangun tido,ada sorang budak umah kitaorang yang dalam bahasa Portuguese gordura (gemuk) suwuh tengok video apa kejadahnya kat laptop mamat gemok neyh.
dy pun tengok lah. pas tuh dy pun duduk la balek ngadap laptop nya, lepas tuh aku cakap la "emm.nak cakap skit kat ko,abang wan minta duit rumah dalam minggu depan sebab owner dah tanya pasal duit rumah.
dy pun jawab, "ok2"
pas tuh budak gemok neyh panggil dy nak tunjuk video apa ntah. tak semena-mena dy jawab "malas ah! XDA MOOD lah"
aku pun asa asal budak neyh,aku cakap elok2 kot.kimak je aku asa kan..nasib la ada budak umah kami yang senior,aku respek dy.kalau x memang nak kena maki lah..sabar je aku masa tuh..


untuk orang tuh



pss: asa korang kan.,dan pada pendapat korang kan apa korang rasa?sakit hati juga kan. kalu korang rasa korang nak duduk umah sewa,bayar la pada tarikh dan masa yang ditetapkan..kan senang.

Wednesday, October 13, 2010

Kecoh Betol - The Other Guys

Hahaha lawak giler..ni lagi satu buah tangan dari wrestler kite, Dwayne Johnson a.k.a The Rock. Lau dalam post lepas cite Faster, dlm post kali nih kitorang bawakan khas tuk you all The Other Guys..cite kepolisan tapi lawak la..Action + comedy..




Cite nih dari apa yang aku faham, The Rock and partner dia nih adalah the baddest and the most beloved cop in New York City..and selalu la gempak n terbek dlm keje..but,dlm office diorang nih ada 2 lagi polis iaitu Mark Wahlberg and partner dia but seems mostly like loser la dlm department tuh..so, Mark Wahlberg nih ngan partner dia percaya yang masa tuk diorang bersinar dlm department tuh akan tiba juga tapi satu hari nanti lah..mslh dia, satu hari nanti tuh diorang pun xtahu bila..n lastly, satu kejadian jenayah yang berlaku tapi xde sape pun antara polis yang nk touch kes tu yang mana mybe akan jadi the biggest crime ever in New York City so Mark Wahlberg nih ambik keputusan ngan partner dia nak selesaikan kes tuh..but, adakah The Rock nk biarkan?? hahaha jawapannye, tentulah TIDAK!!! so saksikan lah dlm cite nih cmner diorang berlumba-lumba nk jadi HERO and for sure, the best man is the winner...

pss : klau pe yang korang tgk tuh len dari pe yang aku cite so sorry la sebab aku pun xsempat g tgk cite nih sebab waktu aku tulis nih xkuar cinema g...hahaha

Tuesday, October 12, 2010

Kecoh Betol - Faster

Haha ni satu lagi cite gempak dari wrestler kita, Dwayne Johnson a.k.a The Rock. Dia kembali mengganas di pawagam lepas dh lama simpan keganasan dia kat umah..lau korang nak tahu, dlm cite nih dia nk bls dendam atas kematian adik dia dlm satu rompakan bank yang mana akhirnya telah menyebabkan dia dipenjarakan selama 10 thun. 

So, dalam penjara selama 10 thun, dia telah mengumpulkan kekuatan dia so korang leh la bayangkan lau dah lama xbertumbok dan juga xmengganas slma 10 tahun, tgn dah menggeletar bai nk tumbok orang..haha..direct kuar penjara je trus carik orang nk ditumbok dan nk ditembak..so korang kne la tgk sebab lau dgr je The Rock yang berlakon,confirm cite mmg gempak..

Kecoh Betol - Ong Bak 3




Korang yang tau sal cite Ong Bak nih leh la bergumbira kerana xlama lagi Ong Bak 3 akan berdentum di pawagam korang yang terdekat..hahaha..Cite ni kalau korang tgk yang pertama dan kedua mmg gempak dowh. So aku berani bet yang filem ketiga ni mmg gempak habis+gile+paling syokkkkkkk...hahaha..jangan lupa tgk tau..






Saksikan mcm ne hero dia si Tony Jaa ni bangkit dari kekalahan yang lalu dlm Ong Bak 2. Dlm Ong Bak 3 ni, lepas dia cedera dan ditawan serta skills dia hilang dlm sekuel kedua, hero dia nih telah diubati secara kebatinan dan selepas pulih dia telah telah meng-upgrade-kan kuasa dlman dia dan juga skills dia sekali..haha gempak bai..dia cuba nak capai satu tahap yang gaban gempak gile dikenali sbgai "Nathayut". Dia lastly nk tuntut bela atas cemua benda yang jadi kat dia n yang penting dia nk henjut pala raja yg jahat tuh ngan for sure, the mysterious killer in black yg dah rampas gajah-gajah dia...tgk ok 


pss : korang yang dah tgk,mcm besa korang leh tinggal komen tuk share ngan readers len ok..cau..

Thursday, October 7, 2010

Kecoh Betol - WTF

Guna elektrik sejam rm 1.00. wtf! man..itu pun nak berkira ke.adoi. memang nak cari untung betol tuh. dah banyak untung pun lagi mau untung ka.

Kecoh Betol - Restoran

Restoran Nasi Kandar Makbul
holla. Kat sini kami nak cadangkan restoran korang patut datang la. haha. Kitaorang The Stiffmeister dah try kedai neyh. memang best la. kat sini kitaorang nak kongsi supaya korang leyh try la. lokasi Nasi Kandar Makbul neyh dekat dengan TTDI Jaya, seksyen u2, Shah Alam. korang try cari. mesti jumpa nya.


korang try la cari. mesti jumpanya lah.. neyh gambar kedai kitaorang dah upload kan supaya korang senang nak cari. hehe



neyh la pemandangan dalam kedai nya.. banyak menu yang menarik kat sini. korang leyh nampak kan dari gambar neyh. kat sini pekerja kedai nya bagus,mesra dan lain-lain lagi..


ramai pelanggan yang berkunjung ke sini. kira leyh dikatakan agak penuh la.. biasalah,kedai mamak. tuh je yang buka 24jam.
kat atas adalah antara makanan yang sempat kitaorang try. pergh.. sedap siot.. hehe.. kitaorang rasakan korang kena try la..hehe

kat atas neyh yang menarik minat kitaorang. haha. kitaorang try order air teh o ais gelas besar. neyh la yang kitaorang dapat.. dah la besar, murah lak tuh.baru rm4 beb..haha..


neyh antara senarai menu minuman yang ada. hehe.. nanti korang try la ye.

yang best ngan kedai mamak yang asal dari penang neyh. kat atas neyh adalah trademark dorang. mesti kat meja ngan kerusi ada nama kedai dorang.