Sunday, March 20, 2011

Cute Handphone Pouch

Aku selalu tengok macam2 jenis handphone yang orang pkai sekarang. Lepas tu ada plak yang hias macam2. Aku nak share dengan korang pouch untuk handphone korang yang aku rasa macam cute je. Layannnnn



Cian dia. Dah macam tanggung beban berat dah aku tengok aksi dia neh



Ish3. Yang ni lak dah abes stim aku tengok muka katak neh

Lebih sesuai untuk executive sebab dia dah bergaya, handphone pun mesti nak letak tempat ada class kan.

Errrr. Yang ni lak cuma handphone dia je leh letak kat cini. Jangan korang memandai plak nak tumpang letak handphone korang plak takut nanti korang tertumpang ambulance plak....hahaha

Xcian ke bini korang hah?!

Tadi aku dengan Syed g minum2 kat makbul..maklum la gerak pun dah jam 3 pagi. Layan bola sikit sedar2 dah dekat kul 5. Waktu nak gerak tu ada plak nampak sekumpulan suami isteri ni tengah lepak jugak dekat makbul. Lantas tanpa membuang masa, aku dengan Syed terpikir sanggup lak diorang ajak isteri diorang neh lepak makbul dengan diorang even dah kul 5 pagi. Yang wat aku lagi berfikir neh boleh plak aku dengan Syed pikir benda sama. Ceh! Haha. So agak2 korang macam ne lah diorang ni erk lepak2 makbul sampai 4-5 pagi. Siap bawak bini lagi. Ada x agak2 korang macam neh

"Yang, dah kul 3 pagi neh. Bangun la sayang. Kita lepak2 makbul. Bedah dengan Leman pun ada join sekali".
 @
"Bucuk, bangun eh. Ni time kite kat makbul neh. Cukup x tido tuh? Lau ckup jom gerak sekarang. Lau x, bucuk tido dulu. Lagi 5 minit abang bangunkan.
 @
"Ling, bangun ling. Anje dah siap neh nak g makbul. Ling kata tadi nak makan mee mamak makbul. Pagi2 macam neh sedap lau kene benda2 panas neh"
@
"Ina, bangun sayang. Teman abang. Abang nak g lepak makbul neh nak sembang2 dengan kawan2. Diorang bawak bini, kang cian abang dok sorang2. Jom la. Kita kuar sekarang kul 5, kul 7 kita balik k Ina sambung la tido balik sampai kul 5 petang pun xpe"



p/s : Agak2 korang la macam ne erk??? Hahaha

Thursday, March 17, 2011

Black Datang Uptown Shah Alam!!!

Nak tengok x black mentor??? Mai ushar dia nyanyi kat uptown.. Gempak siottttt...


video

p/s : serupakan tapi xsama...hahaha cuma xberapa boleh tarik je...kahkahkah

Satay Kajang Haji Samurai! Eh Samuri Lah

Hari neh kitorang the stiffmeister g nyekik satay kajang. Hahaha jauh sekali perjalanan kali neh semata2 nak makan satay tuh. Neh kalau Haji Samuri tu xcakap kami neh die hard eater satay dia aku xtau la nak kata apa lagi. Hehehe. So, dek disebabkan takut sesat sebab nk g sampai ke Kajang tuh, keputusan yang di ambik tuh termasuk dengan kos dan kata putus dari dewan parlimen dan dewan undangan negeri beserta bajet tahunan yang dikeluarkan, untuk mengelakkan sesat yang mana minyak kete lagi banyak nk kena bawa kuar, kitorang decided nak makan dekat Restoran Jejantas Sungai Buloh je.

 Dasyat giler ah sampai masuk highway tuh nak makan satay punya pasal. Haji Samuri patut bagi satay extra la len kali lau macam neh. Hahaha. Tapi sayang. Rakan setimba dan sebantal kitorang xdapat join. Naseb bek kitorang neh hensemmmmmm dan lagi machooo neh ...bungkus kat dia...hhahaha...jom layannnnnn

Ni lah jadi lepas abes nyekik...

Ni waktu xnyekik lagi daaa

Resit neh sesaje je nk tunjuk kat korang
p/s : Alamak! Sory la xde gambar satay. Karang korang terliur lak..hahaha...gmbar kat atas pon dah cukup nk wat korang rasa shitbrek..kahkahkha...Kalau follower ramai,kita g ramai2 tau..korang belanja sebab kitorang admin..hahaha

Saturday, March 12, 2011

Kecoh Betol - angry bird

korang semua mesti tahu kan ANGRY BIRD. ala yang ada kat i-phone , HTC dan lain-lain platform tuh..semua dah addict dengan Angry Bird neyh..nak tahu kenapa?? tengok lah..sampai kek pun nak wat angry bird.. x caya? meyh la usha..





pss : kan dah ckp..addict gila kan??haha

Kecoh Betol - cumel kan ..??

elop..meyh pok cik tayang sikit phone stap atau tali telefon. tuh yang apa Google Translate bagi maksud. meyh tengok..haha.


yang paling pak cik suko..haha

Friday, March 11, 2011

kecoh Betol - Nani ne Mj??

sori la peminat MU..aku pun minat MU..tapi yang neyh xbleyh tahan la..haha

kecoh Betol - gempa bumi kat Jepun

Tsunami melanda kawasan bandar pelabuhan Kamaishi di Japan hari ini. — Foto Reuters


TOKYO, 11 Mac — Gempa bumi terburuk dalam 140 tahun, yang melanda timur laut Jepun tengah hari tadi (waktu Malaysia), meragut 22 nyawa setakat dan angka kematian dijangka terus meningkat.
Bencana ini bukan sahaja mencetuskan tsunami 10 meter, tetapi menyebabkan kebakaran kawasan industri.
Gempa bumi pada skala 8.9 ini menyebabkan seorang terbunuh di Fukushima, utara Tokyo, di mana empat juta orang terputus bekalan elektrik.
Amaran tsunami juga dikeluarkan di Sabah, Malaysia selain di Filipina, Taiwan dan Indonesia.
Malah amaran yang sama dikeluarkan di Colombia dan Peru.
Gegaran susulan juga dialami.
Satu loji penapisan minyak di Tokyo juga terbakar manakala beberapa dozen dipercayai terancam.
Tsunami juga menyebabkan kesemua pelabuhan di Jepun ditutup.
“(Keadaan) sungguh huru-hara. Kesemua operasi digantung,” kata broker kapal.
“Pelabuhan-pelabuhan akan ditutup sekurang-kurangnya untuk tempoh tertentu sehingga penilaian kemusnahan boleh dilakukan,” katanya lagi.
Broker kapal menjangkakan bayaran perkhidmatan kapal akan meningkat dalam jangka pendek memandangkan loji-loji tenaga mendapatkan semula simpanan bekalan manakala syarikat-syarikat keluli pula dijangka mengimport lebih banyak besi untuk proses pembinaan semula.
Laporan berkata tsunami juga dipercayai menjejaskan stok arang batu yang digunakan untuk tujuan penjanaan tenaga.
“Saya amat takut dan saya masih bimbang,” kata Hidekatsu Hata, 36, pengurus sebuah restoran mi Cina di kawasan Akasaka di sini.
“Saya tidak pernah menyaksikan gempa bumi seburuk ini,” kata beliau.
Beberapa loji tenaga nuklear dan pusat penapisan minyak juga ditutup manakala satu loji keluli utama terbakar.
Menteri-menteri Kabinet mengadakan mesyuarat untuk membincangkan isu-isu nuklear selepas laporan media mengatakan kerajaan akan mengisytiharkan situasi darurat tenaga nuklear, yang akan dibuat jika ada pengesahan kebocoran radioaktif atau sistem penyamanan reaktor dihentikan.
Sebuah hotel di Sendai runtuh dan ada mangsa dipercayai tertimbus dalam kejadian itu.
Pengeluar raksasa elektronik Sony Corp menutup enam kilangnya. — Reuters




Budak Terumbu Karang

BEIJING - Seorang budak lelaki berusia empat tahun, Li Shenghan dari Shenyang, timur laut China menghidap penyakit kanser yang ganjil dikenali sebagai acute manocytic leukemia dengan menyebabkan kulit badannya seperti cangkerang.

Pada mulanya keluarganya mengesan terdapat bintik kecil di lengannya setahun lalu tetapi ia kemudian disilap diagnosis sebagai gigitan serangga.

Bintik kecil itu terus membesar dan merebak ke seluruh tubuhnya termasuk di dalam mulut dan di bawah kelopak mata menyebabkan dia kelihatan seperti terumbu karang hidup.

Doktor-doktor berkata, budak tersebut memerlukan rawatan kemoterapi untuk menghalang kanser tersebut merebak ke tulang sumsum.

Namun, ibunya, Mu Xiaojie dan bapa budak itu, Li Wenrui yang memperoleh pendapatan kurang 1,061 yuan (RM490.76) seminggu tidak mampu untuk membiayai rawatan perubatan.

Ibu dan bapanya juga tidak mempunyai simpanan wang selepas ia digunakan untuk membiayai rawatan anak mereka setahun lalu.

Menurut ibunya, doktor-doktor mengesyaki penyakit itu disebabkan pencemaran atau alam sekitar.

Walaupun budak itu menjalani pemindahan tulang sumsum dan rawatan kemoterapi untuk mengubati penyakitnya, doktor-doktor memberinya peluang 50-50 untuk budak tersebut terus hidup..


kecoh Betol - alam penuh misteri

LOS ANGELES - Berjuta-juta ikan kecil mati termasuk ikan kembung dan sardin ditemui terapung di sebuah marina di pantai Redondo, selatan Los Angeles.

Pemilik-pemilik bot di marina itu bangun pada waktu pagi kelmarin di pantai Redondo, California dan mendapati jutaan ikan tersebut mati.

Seorang pegawai polis, Sarjan Phil Keenan berkata, punca kematian itu masih belum diketahui.

Penyelaras marin untuk Marina King Harbor, Staci Gebrielli berkata, pihaknya juga tidak mengetahui mengenai punca kematian ikan tersebut.

Sebelum ini, lebih 3,000 burung terjatuh dari langit menjelang Tahun Baru di Beebe, Arkansas.

Percikan bunga api dipercayai menjadi punca kematian burung itu tetapi punca sebenar kematian haiwan itu masih belum diselesaikan..


 pss : alam banyak misterinya...Allahhuakbar

adush..salah taip la

haha..enak dah ranggap..celah mana la ada perkataan ranggap..keke.sabar jelah!!

kecoh Betol - memang nak tayang ke??

salam sejahtera & salam 1 Malaysia..cewah..haha..dah lama xbukak cita.meyh pak cik Syed nak cerito.arineyh nak buka crita sikit..lepak punya lepak kat Restoran Makbul ada la mamat neyh..baek punya tayang..nak tengok..meyh usha...layannn ja..


pss : lawa kan?? ann..ann..ann..klu nak tayang pun..bagi la putih ke apa ke??hitam siot...eeeuuuw..

Monday, March 7, 2011

Exam Je Macam-Macam Hal!

Pagi ni, 07/03/11, aku pagi ni kul 9-12 tengahari aku ada paper. Final exam beb. Buku dah baca, exam slip dah ada, pencil case pon dah ready dah. But, turun-turun je pagi tadi, dengan ngek dan ngoknye, motor xleh start. Hampeh btol. Aku dah menyirap dah. Baru xstart 2 ari dah merajok. Manja btol la. Aku lak pagi-pagi memang malas nak manja-manja dengan motor. Lastly terpaksa pinjam kete Syed. Naseb bek dia bagi. Then aku g la exam. Pagi-pagi pintu pagar tesco tutup. Nak xnak aku kne parking kat persanda. Yang wat aku lagi menyirap ni ada lak kete myvi ambik sekali 2 petak. Naseb bek dlm kete Syed xde steering lock kalau x, aku pukul kete tuh. Hahaha apa la, patut aku pukul je tuan dia sebab bodoh. Ah lantak lah. Aku tibai je dua-dua lagi senang. Jap nk tunjuk korang gambar dia. Aku xsensored dah. Biar padan muka dia. Orang lain pun pkai kete jugak...Layannnnnnnnnnnnn


Ni lah manusia xde hati perut

p/s : Kalau korang nampak je owner kete neh tolong pukulkan untuk aku..:)

Thursday, March 3, 2011

Zon Artis Fail!!!

Haha.. Aku tengah blogwalking tadi then tetiba aku rasa yang aku baru tau kalau pelakon perempuan kita panggil aktor. Maybe pelakon lelaki aktoress..Layannnn..Zasssss


p/s : Sila klik untuk image yang lebih jelas.